Üç yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle ilçede çiğ köfte dükkanı açan Göksu, iki yıldır müşterilerinin duygu ve düşüncelerini paylaştıkları notları dükkanın duvarında sergiliyor.
Göksu yaptığı açıklamada, ilk zamanlarda müşterilerinin yazdıkları notları masaların üzerine bıraktığını, daha sonra babasının önerisiyle, notları duvara asmaya başladığını söyledi.

"Söz uçar yazı kalır" düşüncesiyle bu uygulamayı yaptığını dile getiren Göksu, "Müşterilerimizin yazıp masaya bıraktıkları notlar birikince ne yapabileceğimizi düşündük. Babamın önerisi üzerine duvara asmaya başladık. Şimdi not yazan müşterilerim kağıtları duvara asıyor. Daha sonra gelen müşterilerimiz, eski notlarını bulmaya çalışıyor. Ben siparişlerini hazırlarken onlar da yazılarını bulup, bakarak anılarını tazeliyorlar." dedi. 

Notlardan duvarda yer kalmadığına işaret eden Göksu, "Duvarda 500 civarında not oldu. Artık yeni notları nereye asacağız, onu düşünmeye başladık. Başka duvara da geçersek her yer yazı olacak. Bu bizim için çok güzel bir uygulama oldu. Bunun devamını getirmek istiyorum ama bir yazan bir daha yazıyor, ikinci defa yazmazsa daha güzel olur bizim için." diye konuştu.

"NOTUMU GÖRMEZSEM BİR DAHA UĞRAMAM"
Göksu, müşterilerinin uygulamadan son derece memnun kaldıklarını belirterek, şöyle dedi: "Müşterilerimiz sevinç ve üzüntülerini yazdıkları notları asarak bizimle paylaşıyor. Özellikle gurbetçi müşterilerimiz uygulamadan bir hayli memnun kaldılar. Örneğin bir müşterimizin yazdığı yazı halen aklımda. 'Seneye buraya geldiğimizde bu yazı notunu duvarda görmezsem bir daha uğramam, darılırım.' diye yazmış. Sınav sonrasında yaşadıklarını, karne günü sevinçleri, aldıkları üzücü haberi bile yazan var. Yazılanlar, bunun güzel bir uygulama olduğunu gösterdi. O yüzden hiçbirini atmaya kıyamıyorum."

 
Editör: Vitrin Haber