Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla 21 Eylül Cuma Günü (Hicri 11 Muharrem 1440) yapılan etkinlikte okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler ve hizmetliler hep beraber kendi imkânlarıyla öğrenciler için aşure yaptılar. 

Aşure ikramından önce Okul Müdürü Halil Gündoğdu;´Derviş Kaşıkları´ hikayesinden yola çıkarak öğrencilere kısa bir etkinlik yaptırdı. Öğrencilerden önce 120 cm uzunluğundaki çıtaların ucuna sabitlenmiş kaşıklarla, saplarının gerisinden tutarak aşure yemelerini istedi.  

Öğrenciler uzun kaşıklarla aşure yemeyi denediler fakat başarılı olamadılar.
Birkaç denemeden sonra öğrenciler, birbirlerine aşure yedirerek aşure yemenin çözümüne ulaştılar. Böylelikle yardımseverliğin ve paylaşmanın önemi bu etkinlik sayesinde bir kez daha vurgulanmış oldu.
Etkinlikte bir konuşma yapan Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, aşurenin ve muharrem ayının öneminden bahsetti. 

Aşure tatlısında olduğu gibi tatlı tuzlu birbirinden farklı tatların uyumlu bir şekilde bir araya gelerek güzel bir tatlının ortaya çıkması gibi farklı düşünce ve karakterlere sahip insanların birbirlerini dinlemeye ve anlamaya çalıştıklarında tıpkı ecdadımızın asırlar boyu değişik millet ve inançtan insanı huzurlu ve mutlu bir şekilde bir arada yaşatmayı başardığını hatırlatan Boyabat Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gündoğdu, bizlerin de barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabileceğimizi söyledi. Gündoğdu; “Aile sıcaklığında kendi emeğimizle yaptığımız bu aşuredeki katkıları dolayısıyla tüm öğretmen ve hizmetlilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte ayrıca aşureden “okul komşuları projesi” kapsamında okulun yakınında bulunan hastane başhekimliğine, aile sağlık merkezine ve Erol Demirkol Caddesinde bulunan eczane ve dükkanlara ikram edildi.
Etkinliğe BOYİMDER Başkanı Asım Kaboğlu ve yönetim kurulu üyesi Ali Tekcan da katıldı.
Editör: Vitrin Haber