Boyabat Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü; ilçe merkezi orta çarşı, ana arterler ve park alanlarında kullanılmak üzere almayı düşündüğü vakumlu temizlik araçlarıyla deneme temizliği yaptı.

Modern temizlik araçları ile Boyabat’ın daha temiz ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşacağını ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı “İlçemizin temizliği konusunda yeni arayışlar içerisindeyiz. Çöp toplama, çevre düzenleme ve park bahçe işlerinde yeni bir dönem başlattık. Bu amaçla orta çarşı ve ana arterlerde kullanılmak üzere 2 adet temizlik aracı getirterek denedik. Esnafımızın beğenisine sunduk. Yollarda ve park alanlarında temizlenmesi zor olan sigara izmariti, çekirdek kabuğu vb. çöplerimizin temizliğini bu vakumlu temizlik araçlarıyla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İlçemizin temizliği konusunda farklı projelerle vatandaşlarımızın karşısına çıkmaya ve onları yeni projelerle tanıştırmaya devam edeceğiz. Yeni süreçte şehrimizi daha temiz ve marka bir şehir haline getireceğiz” dedi.

240 litrelik atık biriktirme kapasitesine sahip vakumlu yeni temizlik araçlarının, daha çok orta çarşı, ana arterlerin temizliği, park alanlarında el ve süpürgeyle alınması zor olan sigara izmaritlerinin, kağıt, plastik  şişe, küçük parçalar, yapraklar ve küçük atıkların temizlenmesinde kullanılması bekleniyor.

Editör: Vitrin Haber