Gerze İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Gerzeli çiftçilere 30 bin adet domates, biber ve salatalık fidesi dağıtıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Gerze İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz, Gerze İlçesinde sera alanlarının önemli yükseliş göstererek 50 dekarın üzerine çıktığını söyledi. Karadeniz; “Çiftçilerimiz için önemli olan emeklerinin boşa gitmemesi için diktikleri sebzelerin çeşitlerinin kaliteli, verim ve hasat süresi uzun, meyvelerinin tüketicilerin istediği şekilde olması önemlidir. Bu nedenle çiftçilerimiz fide seçerken kaliteli ve ruhsatlı olmasına dikkat etmeleri gereklidir. Gerze’de sera sahalarındaki sebze üterimi çiftçilerimiz için önemli gelir kaynağı haline geldi. Çiftçilerimiz bu durumdan memnundur. İlçe Müdürlüğü olarak imkanlarımız ölçüsünde tarımsal üretimi geliştirmek ve çeşitlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor. 
Her yıl olduğu gibi bu yılda çiftçilerimizin fide ihtiyacını kaliteli ve iyi çeşitlerden karşılamak için Antalya ve Mersin bölgesinden çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sebze fideleri getirerek dağıtılmaktadır. 2014 yılı ilkbahar turfanda üretimi için toplam 30.000 domates, biber ve salatalık fidesi getirttirilerek uygun ödeme şartlarıyla çiftçilerimize dağıttık. İlçemizde seracılığın gösterdiği gelişme sonucu kendi imkanlarıyla sera yapamayan çiftçilerimiz için İl Özel İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı kaynaklarından proje desteği taleplerimiz devam etmektedir. Yöremizde Üretilen sebzeler üretim aşamasında Türkiye’de en az suni gübre ve tarım ilacı kullanılarak üretilmektedir. Yaz dönemi sebze üretimleri için de fide üretim ve dağıtım çalışmalarımız devam edecektir“ dedi.

Editör: Vitrin Haber