Atatürkçü Düşünce Derneği Ayancık Şubesinin düzenlediği konferansta araştırmacı yazar İlknur Kalıpçı “İçimizden biri Atatürk” konulu konferansta Ayancıklılarla buluştu.

Ayancık Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Ergün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altıundal, CHP Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray, AK Parti Ayancık İlçe başkanı Yılmaz Özünlü, MHP Ayancık İlçe yönetim kurulu, Sinop ADD Yönetim Kurulu Başkanı Semra Aymar ve yönetim kurulu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, ile çok sayıda vatandaş katıldı. Otuz yıldır Atatürk’ü araştırdığını söyleyen ve bir arşivci olan araştırmacı yazar İlknur Kalıpçı, salonda bulunanlara Atatürk’ü anlattı. Atatürk’ün asrın lideri olduğu gerçeğini günümüzde de söyleten tek lider olduğunu belirten Kalıpçı; “Bizim için Mustafa Kemal Atatürk oksijenin adıdır” dedi. Kalıpçı; “Atatürk; düşünen, söyleyen ve söylediğini anında yapmayı başaran liderdir. Cumhuriyetimizi kurduktan sonra toplumumuzun eğitimi, çağdaşlaşması, refahının artması için durmadan çalıştı, yazdı birçok projeyi de hayata geçirmiştir” diye konuştu. 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, ADD Ayancık Şube Başkanı Eren Öztürk ve yönetim kurulunun Atatürkçü Düşünce Derneği Ayancık Şubesi kurucu üyeleri Ferhat Can, Hayat Güzin Önsoy, Filiz Çetinkaya Erkaymaz’a plaket sunumu ile son buldu. 
Editör: Vitrin Haber