Ayancık ilçesinde, yapılan Çiğdem HES projelerinin, Kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen faaliyetine devam etmesi Ayancıklıların tepkisine yol açtı. Çiğdem HES projelerinin önünde toplanan Ayancıklılar, eylem yaparak HES faaliyetlerinin durdurulmasını ve mahkeme kararlarının uygulanmasını istedi. Eyleme CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, Ayancık İlçe Başkanı Naci Demiray, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Üstün Kaplan ve CHP’liler destek verdi. 

CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını söylerken, Kaymakamlığın bilgisi olmasına karşın hukuksuz olarak faaliyetine devam eden HES faaliyetlerinin durdurulmasının takipçisi olacağını belirtti. 

TÜM MİLLETVEKİLLERİMİZİ, KARADENİZ’İ BURAYA YIĞARIM
Hakkında durdurulmasına dair mahkeme kararı olmasına karşın devam eden HES projesinin, hukuk tanımaz bir işleyişle çalışıyor olmasından tüm yetkililerin sorumlu tutulacağının altını çizen CHP Sinop Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Karadeniz, bu hukuksuzluğun devam etmesi halinde tüm milletvekillerin ve tüm Karadeniz’i bölgeye yığacağını söyledi. Karadeniz; “Samsun İdare 1’inci İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen burada çalışmaların devam ediyor olması bir hukuksuzluktur. Gerekli yerlere suç duyurusunda bulunulmasına karşın gerekli işlemler halen yapılmamıştır. Bu saatten sonra Sinop Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Burada Ayancık halkının istemediği çevreye zarar veren, tüm Sinop’umuzu katletmeye yönelik bu çalışma mutlaka ve mutlaka durdurulacaktır. Ben buradan yetkili kurumlara, savcılığımıza, Kaymakamlığımıza sesleniyorum. Bu yürütmeyi durdurma kararının uygulanması gerektiğini, mutlaka takipçisi olacağımızı, Meclis’in gündemine taşıyacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu sadece Ayancık ile Sinop ile sınırlı değil Karadeniz’in her bölgesi her ili şu anda talan ediliyor. Bu Cerattepe’de olsun, Yeşil Yol adı altında katledilen yaylalarımız olsun Karadeniz’in, Türkiye’nin dört bir yanında katliam yapan bir AKP hükümeti var. Çevresini düşünmediği gibi sadece sermayedarları düşünen, bugünü kurtarmayıp yarının çocuklarının hakkını elinden alan AKP Hükümetine buradan çevre katliamlarına son vermesi için sesleniyorum. Bu hukuksuzluk devam ederse tüm milletvekillerimizi, Karadeniz’i buraya yığacağım” dedi. 
Editör: Vitrin Haber