Boyabat Belediyesinin hayat geçirdiği Şehir Meydanı Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Projenin önemli ayaklarından bir tanesi olan yeni hal yeri projesi kapsamında sebze halinde Belediye Fen İşlerine bağlı ekipler tenteleri sökerek yıkım çalışmalarına başladı.

Şehir merkezinde böylesi çirkin bir görüntünün Boyabat'a ve esnafa yakışmadığını söyleyen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, hayat geçirilen proje ile bu görüntünün ortadan kaldırılacağını belirtti. Çakıcı; "Yaklaşık 20 yıl önce faaliyete geçen kapalı pazar yeri, zamanında yapılan çok güzel bir proje olmasına rağmen günümüz itibariyle ihtiyaca cevap veremeyen, işlevselliğini yitirmiş bir mekan haline geldi. Bu yüzden şehrin merkezindeki bu mezbelelik görüntüyü ortadan kaldırmak maksadıyla yeni hal projemizin de startını verdik. Burada gerçekleştireceğimiz Meydan Projesi kapsamında sıkıntı yaratan sebze halini bu alandan kaldırıyoruz. Şuan ki mevcut halin olduğu yerde meydan projesi hayat bulacak. Şehir merkezinde böyle bir çirkin görüntü Boyabat'a ve esnafımıza yakışmıyor, insanımız; meydanın da en güzeline, hal yerinin de en güzeline layık. Bu doğrultuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz " dedi.

MEYDAN PROJESİNİN BAŞLANMASINA SAYILI GÜNLER VAR
Şehir Meydanı Projesi ile ilgili çalışmaların da başlayacağı müjdesini veren Başkan Çakıcı, proje tamamlandığında ilçenin çehresinin değişeceğini ifade etti. Çakıcı; "Meydan Projesi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hal yeri esnafımızın yeni yerine taşınması ile alanda çalışmalara başlayacağız. Müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak ve hızla devam edecek” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber