Güney Kore'de bulunan GIMHAE Şehrinin Belediye Başkanı, Belediye Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet Gerze ilçesini ziyaret etti.  Aynı zamanda Çorum Belediyesi'nin kardeş şehri de olan GIMHEI'den gelen heyet, CittaSlow şehirlerin tarihi dokusu ve kültürel yapısını inceleme kapsamında Gerze’yi ziyaret ettiklerini belirtti. İlçe hakkında bilgiler almak isteyen Kore heyeti, Gerze Belediyesini de ziyaret etti. GIMHAE Belediye Başkanı SongGon Ho, kazanılan CittaSlow ünvanından dolayı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'yı tebrik etti. Başkan SongGon Ho, Gerze'nin ahşap oyuncak ve el sanatları atölyeleri ile dünyaya açılan yeni bir pencere olduğunu belirtti. Başkan SongGon Ho,CittaSlow unvanı alabilmek için gereken kriterler hakkında da bilgi aldı.

Misafirlerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, " Güney Kore benim takdir ettiğim ülkelerin başında geliyor. Bunun sebebi de tartışmasız ki bilim ve teknolojide sağladıkları hızlı ve sağlıklı yükseliş. Günümüze baktığımız zaman arabadan telefona hepimiz Kore ihracatı ürünler kullanmaktayız. CittaSlow ağına katıldığımızdan bu güne 2 seneyi geride bıraktık. Geçen bu süre zarfında ilçemizin turist oranı oldukça arttı. Unvanı elde edebilmek adına 72 kriteri tamamlayarak bu unvanı aldık ve gelenek-görenek kültürümüzü yaşatarak başarılar kazandık." dedi.

Devamında gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Bovacıklı, misafirlere ilçe hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra Güney Kore Heyeti ve Gerze Belediyesi tarafından karşılıklı hediyeler takdim edildi. Ardından şehir turu yapılarak misafirlere Gerze’ye özgü yemekler ikram edildi. GIMHAE Şehrinin Belediye Başkanı SongGon Ho, Gerze'den oldukça etkilendiklerini söyleyerek, Gerze ile ilişkileri daha sıkı tutacaklarını belirtti.
 
Editör: Vitrin Haber