“Okursan Yazarsın, Yazar’san İz Bırakırsın” adlı projeyle ilk eserleri “Cumartesi Senfonisi” adlı ilk kitaplarını okuyucuyla buluşturan Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda yoğun emek harcadıkları ''Güneşten Satırlar'' isimli ikinci kitapları kitapseverlerle buluştu. 

Güneşten Satırlar'ın hazırlık aşamasında yaklaşık 20 öğrencinin görev aldığını söyleyen Okul Müdürü Dursun Kahriman, öğrencilerin Yazma ve yazarlık becerileri dersinde Türkçe Öğretmenlerinin de desteği ile kendilerini ifade etmeye başladıklarını söyledi. Kahriman; “Okulumuzda okuma ve yazma etkinliklerimiz var. Öğretmen arkadaşlarımız da bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Bu tür çalışmalar ile birlikte okuma ve yazmaya becerisi olan arkadaşlarımızı yazmaya  teşvik etmek istiyoruz. Bu şekilde öğrencilerimizin düşüncelerini de açığa çıkarmış oluyoruz. Öğrencilerin kendilerini ifade edebilmeleri için de güzel bir yöntem olduğunu düşünüyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılında ‘Cumartesi Senfonisi’ ardından bu yıl yani 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ‘Güneşten Satırlar’ adlı kitabımızı çıkardık. Bu çalışmaların devamını getirmeyi planlıyoruz” dedi. 

ÖĞRENCİLERİMİZ HAYAL DÜNYALARINI KAĞIDA DÖKTÜ
Her iki eserde de öğrencilerin hayal dünyalarını kağıda döktüklerini söyleyen Türkçe Öğretmeni Bilal İldemir kitapta yaklaşık 50 eserin yer aldığını belirtti. İldemir; “Öğrencilerimizin dışarıya vuramadıkları, gizli, bastırılmış duygularını kağıda dökmelerini sağladık. Bu çalışma ile hayata bakış açılarını öğrenmiş olduk. Bu çalışmayı hazırlarken bazen bir müzikten esinlendik kağıda döktük. Bazen  ünlü Tabloları inceledik. Bu tablolardan çıkarımlarını kağıda dökmelerini istedik ortaya müthiş bakış açıları çıkardıklarını gözlemlemiş olduk. Bazı öğrenciler heyecanlı ve eğlenceli yönünden bakarken bazı öğrenciler ise daha acıklı daha trajedik olarak olaya baktılar.Dışarıdan bakıldığı zaman öğrencinin iç dünyası görünmüyor. Ama öğrenci içindekileri yazıya döktüğünde öğrencinin çok farklı yönlerini görebiliyoruz. Bizler öğrencileri hayata hazırlıyoruz. İki yıldır da bu çalışmalarımızı iki güzel kitap olarak meyvelerini almış bulunmaktayız. Yazdıkları eserlerle hayata güneş gibi doğdular. Bu yüzden kitabın adı da ‘Güneşten Satırlar’ oldu” diye konuştu. 

YAZAR OLMAK DUYGUSAL ANLAMDA HASSAS OLMAYI GEREKTİRİYOR 
Kitapta en fazla eseri olan öğrencilerden Yaren Doruk, yazar olmanın duygusal anlamda hassas olmayı gerektirdiğini söyledi. Doruk; “Yazarlar çok fazla bakış açısına sahip oluyor. Bir süre sonra ayrıntıya dikkat etmeye başlıyorlar. Yazar olmak duygusal anlamda hassas olmayı gerektiriyor. Bakış açınız gelişiyor. Daha önce dikkat edilmeyen nesnelere daha farklı gözler ile bakıp bir şeyler çıkartabiliyorsunuz.Hayal dünyanızda, bakış açınızda gelişmiş oluyor”

Yazar öğrencilerden Kaan Kalafat ise duygularını şiirle ifade ettiğini söyledi. Kalafat; “Ben kendimi daha çok şiir ile ifade ediyorum. Dile getirmek istediklerimi şiir ile vurguluyorum. Kafamdaki duyguları şiire döküyorum. Her an her saniye farklı bir yerde, farklı bir bölgede buluyorum kendimi. Mutluluğumu da mutsuzluğumu da şiirlerime döküyorum“
Yazar öğrencilerden Cansu Kütük de yazarak kendini daha rahat ifade edebildiğini söyledi. Kütük; “Ben her şeyi rahat rahat anlatmak için yazmayı tercih ettim. Çünkü; bu şekilde kendimi daha rahat ifade edebiliyorum. Yazarken kimse beni sorgulamıyor ya da kısıtlamıyor, bu şekilde düşüncelerimi kağıda rahatlıkla dökebiliyorum” dedi.

İçeriğinde, öykü, deneme, şiir bulunan “Güneşten Satırlar”ı temin etmek isteyenler Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu ile iletişime geçebilirler.