Erfelek Müftülüğü tarafından yaptırılan Karasu Fatih Mescidi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Açılışa , Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, İlçe Başkanı Vecdi Yeni, Erfelek Kaymakamı Gökay Özkan, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İl Müftüsü Yalçın Topçu, Erfelek İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz bu tür hizmetlerin vakıf hizmetler olduğunu söyledi. Vali Cengiz; “Artık bu bina kamu hizmetine vakfedilmiştir. İleride bu binanın hizmet amacını hiç kimse değiştirmemeli, değiştiremez. Bu hayırlı işe vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür çalışmaların başka ilçelere, başka bölgelere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi. Vali Cengiz konuşmasında Sinop’ta yaşanan sel felaketlerine de değindi. Erfelek ilçesinin yaşanabilecek bir sel felaketinde zarar görebileceğini söyleyen Vali Cengiz ilçe halkına bu anlamda dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Açılış programı okunan kur’an-ı kerim tilaveti ve konuşmaların sonrasında arsayı İlçe Müftülüğüne tahsis eden arsa sahibi Cemal Göksu’ya Vali Dr. Ahmet Cengiz tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Karasu Fatih mescidinde ilk Cuma namazını kıldılar.

Editör: Vitrin Haber