Gerze Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Bakımevi Şantiyesinde kullanılmak üzere 4x4 arazi aracı satın alındı. 

Gerze Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesine kattığı çift kabin arazi aracı ile her yıl yaşamış olduğu kiralık araç sıkıntısından kurtuldu. 

Aracın hayırlı olmasını dileyen AK Parti Gerze İlçe Başkanı, İzzet Karaman aracın ilçede büyük bir eksiği kapatacağını belirtti. Gerze ilçesine bağlı 42 köyün bulunduğunu, bu köylere yaz veya kışın arazı şartları ve coğrafik zorluklardan dolayı gitmekte sıkıntılar yaşandığını belirten Karaman, “Bu köylere bakımevi çalışanlarının daha hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için bu aracı tercih ettik. Gerze dışındaki diğer ilçelerin bakım evlerinde kendilerine ait araçları bulunmakta iken, ilçemiz bu zamana kadar araç ihtiyacını kiralayarak gideriyordu. Oldukça pahalı olan bu sistemden kurtulmanın tek yolu ise yeni bir araç satın almaktı. Aracımızın maliyeti 85 bin TL oldu. aracımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

İlçe teşkilatı ve kurumlarla koordineli bir çalışma içerisinde olduklarını belirten İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, bundan sonra ki hedeflerinin Gerze Bakımevi bünyesine bir adet paletli Ekskavatör kazandırılması olduğunu ve bunula ilgili İl Genel Meclis bütçesinden bir kaynak aktardıklarını söyledi. 
Gerze Özel İdaresi, Bakım Evi bünyesinde 11 Personel, 3 Kamyon, 2 Greyder, 1 Yükleyici Kepçe, 1 Kanal Kazıcı (Kato), 1 Silindir bulunduğu öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber