Gerze Belediyesi ilçe genelinde başlattığı yarışma ile ilçenin en güzel bahçesini belirleyecek. “En Güzel Bahçe” yarışma jürisi, adayların bahçelerini gezerek puanlamaya başladı.
Gerze Belediyesinin festival kapsamında geleneksel olarak her yıl düzenlediği ve “Sevgi İle Baktığınız Bahçenizi Bizimle Paylaşın” sloganı ile davet ettiği “En Güzel Bahçe” yarışması jürisi, verilen süre içerisinde başvurularını yapan, en güzel bahçe yarışması adaylarının bahçelerini gezerek belirlenen kriterler doğrultusunda puanlamaya tabi tutuyor.
13 Temmuz 2015 bugün mesai saati bitimine kadar devam edecek değerlendirmeler sonucunda jüri sıralamayı belirleyecek, yarışmada dereceye girenlere ödülleri ise geleneksel Gerze Kültür ve Sanat Festivali programı çerçevesinde düzenlenecek ödül gecesinde sahiplerine sunulacak.
Yarışmada dikkate alınacak kriterler ise şöyle; Bahçede bakım temizlik, bitkilerin uyumu, bitkilerin budanması, formunun düzgün olması, çimin düzgün ve sağlıklı olması, bulunan objeler, yapısal görseller (kamelya, çardak vs.), su öğesini kullanma yöntemi, çiçek çeşitliliği.
Editör: Vitrin Haber