Gerze Halkevi 15 Ağustos tarihinde çocuklar için Yaz Okulu programı açtı. Program çerçevesinde kursların ilk gününde tanışma etkinliği gerçekleştirilerek Demokrasi Parkı girişi çocuklar tarafından hazırlanan pankartlarla süslendi. "Okumuş İnsan Halkının Yanındadır." sloganıyla on bir yıldır gönüllü olarak hizmet veren Öğrenci Kolektifleri aydınlatıcı nitelikteki kurslar ile çocukların geliştirilmesini amaçlayarak arka plana atılan olguların gün ışığına çıkarılmasını hedefliyor.

Yaz okulunun beşinci gününe rastlayan 19 Ağustos 2016 Cuma günü sayıları otuz biri bulan öğrenci mevcudu ile derslerine devam eden minikler Gerze Halkevinde satranç öğrenmenin heyecanını yaşıyorlar. Halkevi Üyesi Can Tazebaş’ın satranç oyununun tarihçesini anlatmasıyla başlayan ders uygulamalı olarak iki saat boyunca devam edecek.

9-13 yaş arası çocukları kapsayan kurslar 10.00-16.00 saatleri arasında tamamen ücretsiz olarak Halkevi ve Öğrenci Kolektiflerinin ortaklaşa faaliyet gösterdiği gönüllüler ile hizmet veriyor.

 
Editör: Vitrin Haber