23 Mayıs tarihinde Likya Dağları'ndan başladığı yürüyüşü 5 Haziran tarihinde Antalya/Hisançandır Köyü'nde noktalayan Mustafa Kıray, 509 km. yolu on dört gün gibi kısa bir sürede tamamlamıştı.

Muğla/Fethiye Likya Yolu ( Lycia Way )'ndan tarihi yürüyüşe başlayan 70 yaşında ki Mustafa Kıray, Antalya/Hisançandır'da yürüyüşünü noktalamış, aynı güzergahı üç gün ara vererek on altı günde tamamlayarak bir önceki rekortmeni tarihe gömmüştü.Hiçbir parkuru atlamadan aralıksız 14 günde tamamlayarak Uluslararası Parkur Rekoru'nu egale eden Ultra Doğa Yürüyüşçüsü Mustafa Kıray böylece Uluslararası Parkur Rekortmeni unvanının yeni sahibi olmuştu.

Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde özel olarak Antalya’ya davet edilen Kıray, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı ziyaret ederek anılarını paylaştı.Yaşının verdiği tecrübeye rağmen anılarını anlatırken heyecanını saklayamayan Mustafa Kıray kırılması zor olan rekorunu resmi belgelerle onaylattığını söyledi. 

Rekorunu kırdığı güzergahı (Likya Yolu) keşfeden ve bakanlığın onayını alan doğa aşığı Kate CLOW ile bizzat görüştüğünü belirten Kıray; “Antalya’ya özel olarak davet edildiğimde Sayın Kate CLOW ile görüşme fırsatı buldum.Gerçekleştirilen görüşmede yaptığım yürüyüşün fotoğraflarını, belgelerini ve anılarını bizzat paylaşma imkanı bulduğum için oldukça memnun oldum.Görüşmenin akabinde gerekli kimlik bilgilerimi bakanlığımıza bildirerek kırdığım rekoru resmen onaylattığımı bildirmek istiyorum.Kendi kitabını bana imzalayarak armağan eden CLOW aynı zamanda, anılarımı yazarak kendileriyle paylaşmamı ve bu doğrultuda Gerze’yi uluslar arası platformlarda tanıtmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti” dedi. 

Artık Uluslararası Parkur Rekortmeni olan Mustafa Kıray29 Ekim’e özel bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi. Kıray, 19 Ekim Çarşamba günü saat 08:00’de Gerze Hükümet Konağı önünden yürüyüşe başlayacaklarını ve bu güzergahı dokuz günde tamamlayarak Anıtkabir’de sonlandırmayı planladıklarını söyledi.Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri olarak başlayacakları anlamlı yürüyüşte kendilerine İzmir/Buca Dağcılar Grubu’ndan Olcay Yersel’in Kastamonu’ya kadar eşlik edeceğini belirten Kıray, anıt kabirde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda açacakları bayrak ile Gerze’yi temsil edeceklerini ifade etti.

 
Editör: Vitrin Haber