Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın talimatı ile Gerze Belediyesine bağlı müdürlükler tarafından başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında yol kenarında büyüyen otlardan park ve bahçe temizliğine, karayolundan inşaat artıklarına kadar her alanda çalışma yürüten ekipler ilçe genelinde temizliğe tüm hızıyla devam ediyor.

Yaz aylarında yaklaşık olarak iki katı artan Gerze nüfusunda vatandaşların bilinçsiz davranışları sonucunda çöpler  yollara kadar saçılmış durumda. Bunun yanına inşaat çalışmalarının gerçekleştiği bölgelerde kum birikintilerinin vermiş olduğu kötü görünüm de eklenince ortaya göze hoş gelmeyen görüntüler çıkmakta. Gerze genelinde temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler son olarak Dr. Saim Gençsoy Caddesi üzerinde yıkama ve süpürme işlemlerini gerçekleştirdi. 
Gerze Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sokak sokak girdikleri bölgelerde yıkama işlemleri yaparken süpürme işlemleriyle de sokakları hak ettiği görünümüne kavuşturmaya başladı. 

VATANDAŞLARIN DAHA BİLİNÇLİ HAREKET ETMELERİNİ RİCA EDİYORUM
Doğasıyla insanları büyüleyen Gerze’de temizlik çalışmalarını sık sık takip eden Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptığı açıklamada; “Yeşili, doğası ve mavisiyle insanları büyüleyen bir ilçe yarattık. Ancak görüyoruz ki insanlarımız çöplerini çöp kovalarına atmak yerine yanına bırakıyorlar. Sokak hayvanları da bunları dağıtarak göze hoş gelmeyen görüntülerin meydana çıkmasına sebep oluyor. Gece gündüz ilçemizde çöp arabaları dolaşıyor. Artan nüfus ile birlikte vatandaşımızın daha bilinçli bir şekilde hareket etmelerini rica ediyorum. Böylece ilçemizde daha modern bir görünümü sunma fırsatını yakalayacağız. Ekiplerimiz Gerze genelinde baştan sona titiz bir çalışma sürdürüyorlar. Bizlere düşen görevde bu sorumlulukla devam etmek” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber