Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde devam eden kutlamalara Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Emniyet Müdürü Ünal Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, daire amirleri, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Tokgöz, yaptığı konuşmada, özverili çalışma konusunda ilçelerinin çok şanslı olduğunu ifade ederek, "Çünkü ilçemizde çalışan öğretmenler gerçekten çok özverili. Bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak planlı çalışma konusunda öğretmenlerimizin projelerimizle önünü açacağız. Amacımız okulları dışarıya açmak, öğrencilerimizin faaliyetlerini, başarılarını sergileyerek cesaretlenmelerini sağlamak, velilerimizi eğitimin içine çekmek. Öğretmenlerimizin çalışmalarını öğrencilerimizin gayreti ile birleştirerek Gerze’de eğitim adına çok güzel çalışmalar yapmayı planlıyoruz" dedi.

Kaymakam Bayraktar, 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlamanın tatlı telaşını, heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, "Okula ilk kez başlamanın heyecanı ile yüreği çarpan minik yavrularımıza, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza, böyle kutsal bir mesleği seçen öğretmenlerimize, idarecilerimize ve tüm velilerimize yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Program birinci sınıf öğrencilerinin hazırladıkları dans gösterileri, tiyatro oyunları ve şiirlerin seslendirilmesi ile devam etti.

Beşinci sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği ve bayrak vermesinin ardından program sona erdi.
Editör: Vitrin Haber