Gerze Belediyesi tarafından İlçe merkezi Say Mevkii'nde tamamlanan Bisiklet Yolu'nun ardından Alaettin Şahin Caddesi güzergahında da çizim çalışmalarına başlandı.

CittaSlow'a (Yavaş Şehir) adaylığı süresinde başlatılan çalışmalara bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşadıklarını belirten Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, benzer çalışmaların ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi. Belovacıklı; “İlçemizde özellikle yaz aylarında artan nüfus ile birlikte vatandaşlarımızın motorlu taşıtlar yerine daha sağlıklı olan bisiklet kullanımını tercih ettiğini gözlemleyerek başladığımız çalışmalarda önceliği, hemşehrilerimizin sık kullandığı güzergahlara vermiş bulunmaktayız. Sadece belirli caddeler ile bağımlı kalmayacağımız bisiklet yolu projemizde saygıdeğer vatandaşlarımıza vereceğimiz müjde ise; İlçemizde yerleşen bisiklet kültürünü daha da yaygınlaştırmak ve vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam zihniyetlerini destekleyerek teşvik etmek amacıyla sürdürdüğümüz çalışmaların ilçemizin her noktasında hayata geçirileceğidir” dedi. 

Proje ile birlikte ilçede bisiklet kullanımını amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yapılan çalışmalarla Gerze’yi daha modern ve marka bir şehir haline getireceklerini söyledi. Belovacıklı; “Ulaşım; aracıyla, yayasıyla ve bisikletiyle bir bütündür. Bisiklet kullanımını Gerze'de arttırmayı planlıyoruz. Halkımıza daha sağlıklı, güvenli ve emniyetli bir altyapıyla bisiklet yollarını sunduğumuz zaman bisiklet kullanımı da artacaktır. Böylece, ilçemizde yaz aylarında yaşanan trafik sorununu da en aza indirgemeyi planlamaktayız. Çalışmalarımızın devam edeceğini belirterek başlattığımız projelerin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" ifadelerine yer verdi.
Daha sağlıklı, daha modern ve marka bir Gerze için çalışmalarımızın devam edeceğini bildirir, tüm vatandaşlarımıza saygılarımızı sunarız” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber