Gerze’de geleneksel hale gelen Aşure Günü’ne Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Jandarma Komutanı J. Ast. Kd. Baş. Çvş. Nevzat Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Gelenekselleşen Aşure Günü davetinin, öğle namazı çıkışı başlaması sebebiyle resmi dairelere de Gerze Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından dağıtılan Aşure ardından, Hükümet Konağı önünde Belediye İmamı Aykut Çakır’ın okuduğu dua ile devam etti.

Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği anlamlı günde Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; Muharrem Ayı’nın dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu söyledi. 
Böyle önemli zamanlarda vatandaşlar ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Belovacıklı yaptığı açıklamada; “Aşure Günü’müzü vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Muharrem Ayı dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayıdır. Aşure Günü, vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemli ve anlamlı bir gündür. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure Günü’nün kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Tüm halkımızın mübarek Muharrem Ayı hayırlara vesile olsun. Kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile biz de Gerze Belediyesi olarak halkımıza Aşure dağıtıyoruz. Böyle bir günde halkımızla birlik ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde davetimize katılarak bizleri ziyadesiyle memnun eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği Aşure Günümüz vatandaşlarımızın memnuniyetleri ile birlikte sona ererken, Belediye Başkanlığı olarak tüm İslam Alemi’nin mübarek Muharrem Ayı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız” dedi.
Editör: Vitrin Haber