Gerze ilçesinde 1853 Sinop Baskınının anlatıldığı konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sinop Limanı'nda 30 Kasım 1853 tarihinde yaşanan Rus Baskını sonucu şehit edilen 2 bin 800 şehidin tekrar hatırlanarak yad edilmesi amacıyla oluşturulan 30 Kasım Deniz Şehitleri Platformu üyesi duyarlı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen etkinliklerin startı Gerze ilçesinde verildi. 

30 Kasım Platformunda yer alan İlim Yayma Cemiyeti Gerze Şubesi tarafından Belediye Kültür Merkezinde geniş katılımlı bir konferans düzenlendi. Büyük ilgi gören konferansta, katılımcılar kimi zaman duygusal anlar yaşadı. Programa; Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarman Yüzbaşı Murat Özcan, Emniyet Müdürü Ünal Arslan, 30 Kasım Sinop Deniz Şehitleri Platformu Başkanı Muhammet Başoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Gerze Temsilcisi Enver Öz, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Öşahin, platform üyesi STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Gerze Temsilcisi Enver Öz yaptı. Enver Öz, bu zamana kadar unutulan Sinop Deniz Şehitlerinin tekrar anılarak, gelecek nesillerle buluşturulmasının çok anlamlı ve duygu verici olduğunu söyledi. 

30 Kasım Sinop Deniz Şehitleri Platformu Başkanı Muhammet Başoğlu'da konuşmasında milletlerin geçmişlerine sahip çıkmasının önemine değindi. Başoğlu, bu kapsamda yürüttükleri çalışmanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, platforma destek olan tüm kurum, kuruluş ve STK'lara teşekkür etti.  

Daha sonra sunumunu yapmak üzere sahneye gelen Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı, Sinop Baskını öncesinde ve baskın sırasında yaşananları anlattı. Baskında batırılan Osmanlı gemilerinin su altı görüntülerinin de gösterildiği konferans sırasında izleyiciler kimi zaman duygusal anlar yaşadı. 

Program plaket takdimi ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber