Gerze Belediyesinin yapılan son meclis toplantısında ilçede yapılacak asfalt çalışmalarında kullanılacak malzemelerin belediye tarafından üretiminin sağlanacağı bir tesis kurulması kararı alındı. 

Gerze Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilçede yapılacak asfaltlama çalışmalarında kullanılacak malzemelerin belediye tarafından üretilebileceği bir tesis kurulması kararı alındı. Bu kapsamda şantiye kurulması için çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tesis için gerekli olan ekipmanların temini konusunda meclise öneride bulundu. Ayrıca asfaltlama işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 1 adet silindirin Silivri belediyesince hibe edileceğini bununla birlikte yine Silivri Belediyesince 1 adet kamyon hibe edileceğini ifade eden Başkan Belovacıklı, temin edilecek kamyonun asfaltlama çalışmalarına uygun hale getirilmesi için Ankara Ostim'den gerekli ekipmanlarının Devlet Malzeme Ofisi'nin katkısıyla alınacağını söyledi. 
Belediye meclis toplantısında alınan diğer kararlar ise şöyle;
Samsun YEDAŞ Varlık Yönetimi ve CBS Koordinatörlüğünün trafo yeri ile ilgili imar planı değişikliği kabul edildi.
Destek Hizmetleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği kabul edildi.
Belediye 2016 yılı bütçesinin plan ve bütçe komisyonuna sevk edilmesi kabul edildi.

Ek gündem maddeleri;
Belediye hizmetlerinde(asfaltlama)kullanılmak üzere bir adet silindir alınmasına karar verildi.
Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet çift kabinli kamyonet alınmasına karar verildi.
Belediye sınırları içerisinde araç ve el arabası ile seyyar olarak hurda toplanmasının yasaklanmasına, bu işi yapacaklara sabit işyeri açma zorunluluğu getirilmesine ve denetimin İlçe Emniyet ve Belediye Zabıta Ekiplerince sağlanmasına karar verildi.

Editör: Vitrin Haber