Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yılı etkinlikleri kapsamında Gerze ilçe emniyeti tarafından kan bağışı kampanyası düzenledi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yılı etkinlikleri kapsamında Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Türk Kızılay Şube Müdürlüğü organizasyonunda ilçe kan bağışı kampanyası düzenledi. İlçe kaymakamlığı önünde kurulan kan toplama merkezinde vatandaşlar ve emniyet mensupları kan bağışında bulundu. Uygulamanın önemine değinen Dr. Dursun Bektaş; “Gerzelilerin Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yılı nedeniyle başlatılan kan bağış kampanyasına büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bektaş; “Dünyadaki uygulamalar ve araştırmalar göstermektedir ki en güvenli kan gönüllü, karşılık beklemeden düzenli kan bağışçılarından elde edilmekte. Çünkü onların HIV ( AIDS), Hepatit virüsleri gibi yaşamsal tehlikesi olan enfeksiyonları kan alıcılarına bulaştırma riski çok az” dedi. Kampanya ya bağışta bulunarak katılan Gerze İlçe Emniyet Müdürü Ünal Arslan böylesi anlamlı bir kampanyaya öncülük ediyor olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Arslan; “Biz bir damla kanın bir hayat kurtardığı düşüncesinden yola çıktık, Gerze Emniyeti olarak bu kampanya ile amacımız, bir yandın vatandaşlarımızı kan bağışına teşvik etmekle birlikte aynı zamanda da kana ihtiyacı olanların ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermektir” dedi.

Arslan ayrıca Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yılı etkinlikleri kapsamında Gerze Merkez Cami’de şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okutulduğunu söyledi.

Editör: Vitrin Haber