Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bu yıl itibariyle uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında destekleme almaya hak kazanan genç çiftçiler belirlendi. Konu ile ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, program kapsamında İlçe Müdürlüğüne 117 adet proje müracaatı olduğu ve projelerin sistem girişlerinin tamamlanarak Proje Değerlendirme Birimine teslim edildiği bildirildi. Bakanlık tarafından Sinop’a tahsis edilen ödenek çerçevesinde İlçede 13 adet projenin destek almaya hak kazandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kabul edilen projelerin konu bazında dağılımı şu şekildedir; Arıcılık Projesi(3 adet), Büyükbaş Besi Danası Alımı Projesi(6 adet), Büyükbaş Damızlık Düve Alımı Projesi(2 adet), Küçükbaş Hayvan Alımı Projesi(1 adet), Örtü Altı Tesisi(Sera) Projesi ( 1 adet). Söz konusu proje sahipleri gerekli şartları yerine getirmeleri durumunda 30.000 TL(Otuz Bin TL) ye kadar hibe desteği almaya hak kazanmıştır.

Projelerin değerlendirilmesinde, müracaat eden üreticilerimizin dosyalarında beyan ettikleri bilgilerin sistem üzerinden otomatik olarak verilen puan ile Komisyon tarafından belirlenen kriterler dikkate alınarak verilen puan İlçe ve müracaat konuları bazında sıralanarak belirlenmiştir.
Asıl ve yedek listeler İlçe Müdürlüğümüzde 27/06/2016-01/07/2016 tarihleri arasında askıda kalacaktır.

Asıl listede proje uygulamaya hak kazanan üreticilerimizin 11-15/07/2016 tarihleri arasında mesai bitimine kadar hibe sözleşmesi imzalamak üzere İlçe Müdürlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde hibe sözleşmesi imzalamayan üreticilerimizin yerine yedek listeden üreticiler programa dâhil edilecektir. Proje uygulamalarının süresi hayvancılık projelerinde 120 gün, bitkisel üretim projelerinde ise 40 gündür.

"Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" asıl ve yedek üyeleri gösteren listeler İlçe Müdürlüğümüz ilan panosunda askıya çıkarılmış olup çiftçilerimizin hak kaybına uğramamaları için belirtilen tarihlerde istenilen belgelerle birlikte Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.”

 
Editör: Vitrin Haber