Gerze’de özellikle cuma günleri ciddi park sorunları görülüyor. Havaların ısınması ve tatilcilerin ilçeye gelmesiyle birlikte park sorunu hat safhaya çıktı. 

Cuma günlerinde ilçede kurulan pazarla birlikte, köyden gelen vatandaşlar ve ilçe sakinlerinin araçlarını hatalı park etmesi, çoğalan araba popülasyonu, yeterli park yerinin olmaması gibi nedenler Gerze'de park sorununu ortaya çıkardı. 
İlçenin en işlek caddelerinden özellikle, Atatürk Caddesi (Hükümet Konağı Ziraat Bankası arasında ) Cumhuriyet Meydanı ve garaj mevkiinde yoğunluk yaşanıyor. Araçların düzensiz park edilmesinin en çok yayaları etkilediği, merkez noktalardaki park sorunları ise her geçen gün kalabalıklaşan Gerze için trafik sıkıntısını beraberinde getirecek gibi duruyor. Vatandaşlar ilçede pazarın kurulduğu cuma günleri adeta araçlardan dolayı geçecek yer bulamamaktan şikayetçiyken, sürücüler ise esnafın dubalar ile park yerlerini kapatmalarından şikayetçiler. Vatandaşlar ve sürücüler yaşanan bu park sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

gerzeninsesi.com


 
Editör: Vitrin Haber