İleri Kar-Buz Eğitimi A Kampı Rize ve Rusya sınırı Gürcistan Kazbek’te düzenlendi. Türkiye Dağcılık Federasyonu yıllık faaliyet programında yer alan İleri Kar-Buz Eğitimi A Kampı, 43 sporcu, 3 antrenör ve 1 idareci ile başarılı bir şekilde tamamlayarak yurda döndü.
Eğitim ile ilgili bilgi veren GERDAK kulüp başkanı sporcu Birol Sazak, “İleri dağcılık eğitimlerinin sondan ikincisi olan ileri kar buz eğitimini teorik olarak Rize de aldıktan sonra 10 gün boyunca Rusya sınırında olan Gürcistan Kazbek dağı ile Gergeti buzulunda çok zorlu bir eğitim aldık. Bu eğitimden de başarı ile Gerze'ye döndüm. Önümüzdeki 2019 Mart ayı içerisinde son eğitimim kış arama kurtarmayı alıp bitireceğim. Bundan sonra amacım antrenörlük ve eğitmen olarak eğitim vermek ve Gerze'de bir arama kurtarma birimi oluşturabilmek olacaktır” dedi. 
4 Ağustos 2018 tarihinde Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde toplanan sporcular, burada kendilerine verilen teorik derslerin ardından, uygulama eğitimi için 05 Ağustos 2018 akşamı Kazbegi Kasabası’na gitti. 7 Ağustos 2017 tarihinde başlayan uygulamalı eğitimler ise zaman zaman yağmur, rüzgâr, dolu ve yoğun sis altında 13 Ağustos 2018 tarihinde ekibin Rize’ye dönmesiyle son buldu.
 Yüksek irtifa koşullarında kamp yükü ile ortalama 1400 m irtifa alan ekip, ileri kar-buz eğitiminin yanı sıra birçok temel ve ileri eğitim konularını zorlu koşullar altında uygulamaya koydu. Federasyon tarafından yurt dışında ikinci defa düzenlenen ve ortalama 3 bin 500 metre rakımda gerçekleştiren eğitim faaliyetlerine ulusal ve uluslararası pek çok dağcı ve kulüp ilgi gösterirken, bu faaliyet ve organizasyon ile Federasyon oldukça takdir ve beğeni topladı.

Editör: Vitrin Haber