Gerze Meslek Yüksek Okulu'nda “Gençleri Suça İten Faktörler ve Çözüm Yolları” konulu panel düzenlendi.
 
Hoca Ahmet Yesevî Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Gerze MYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Oğuz Lale ve Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Psikolog Hülya Gül konuşmacı olarak katıldılar. Panele ayrıca Müdür Gerze MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Öğr. Gör. Funda İnce, akademik personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelde ilk olarak konuşma yapan Psikolog Hülya Gül, sağlıklı yaşama yöntemleri, madde bağımlılığının nelere yol açtığı ve madde bağımlılığından kurtulma yollarına değinerek bu yönde öğrencilere uyarılarda bulundu.

İkinci konuşmacı olarak söz alan Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak ise, gençleri suça teşvik eden faktörleri dinî açıdan ele alarak çözüm önerilerinde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Öztoprak: “Ahirete bir kere gidilecek. Geri dönüşü var mı? Bunu hiç düşünmek istemiyoruz. Çünkü ahiret olduğu zaman hesap var demektir, dünyada istikametini düzeltme var demektir. Her şeyden önce ölüm var. Bunu düşündüğümüz zaman aslında her şeyi düzenliyoruz. Bundan 15-20 yıl önce Konya’nın Karapınar ilçesinde bir kaza olmuştu. Bir tanker ile otobüs çarpışmıştı. Otobüsün içerisinde 45-46 kişi yanarak ölüyor. Konya’dan Adana’ya giderseniz Karapınar’da o günün izleri hâlâ durmakta. Otobüsün içerisinden bir kâğıt parçası çıkıyor. O kağıtta “Dünyada ölümden başkası yalan” yazmakta. Dolayısıyla dünyada hayatımızın tek gerçeği olan şey ölümdür. Ölümü düşündüğümüz zaman hesabı da düşüneceğiz. Hayatımıza ona göre istikamet vereceğiz. Dinin aslında bu noktada önemi ortaya çıkıyor. Hayatımızın baştan sona dizayn edilmesi için aslında dinî hayatımızı baştan sona imar etmemiz gerekiyor. Çünkü dünya kurulduğundan bugüne kadar, son ümmete kadar, son peygambere kadar bütün peygamberler, bütün elçiler toplumun inşası için gelmişler. Toplumun daha iyiye ve daha güzele yönelmesi için gelmişler. Araştırılıp bakıldığı zaman hiçbir zararlı bir şey göremeyiz” diyerek konuşmasına son verdi.
Son olarak söz alan Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Oğuz Lale de, öğrencilere işlenmiş suçlarla ilgili bilgiler vererek şunları ifade etti: “Bugün buraya kendi tercihlerinizle geldiniz ve başarıya ulaşmak için ciddi anlamda emek sarf etmelisiniz, geleceğiniz kendi ellerinizde.” Şube Müdürü Lale ayrıca, sosyal medyanın kullanım şekline ve nasıl kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
Panel, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak’ın katılımcılara çiçek takdimiyle son buldu. 
gerzeninsesi.com
Editör: Vitrin Haber