Türkeli Belediyesi tarafından organize edilen ve 9 gün sürecek olan Tarihi Türkeli Panayırı, Plaj Şenlikleri ve Bal Festivali başladı. 

Festival programı kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleşti. Atatürk Büstü'ne çelenk sunulmasının ardından konuşma yapan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, vatandaşlar ve tatillerini ilçede geçiren gurbetçiler için sosyal anlamda imkanlar sağlamak ve ilçenin güzelliklerini ortaya çıkarmak için festival gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Özcan, ilçe tanıtımına katkı sağlamak için düzenlenen festivalin Türkeli adına hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmanın ardından davul zurnalı kortej yürüyüşü eşliğinde protokol üyeleri ve ilçe halkıyla birlikte Belediye Meydanı'ndaki organik tarım pazarı ve resim sergisi ziyaret edildi.
İlçe Pazar Yeri'nde kurulan bal standları ve panayırın açılış kurdelesini, İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay, Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, İlçe Garnizon Komutanı J. Kd. Bçvş. Ergün Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Durmuş, CHP İlçe Başkanı Tugay Dincel, MHP İlçe Başkanı Murat Yıldırım ve Belediye meclis üyesi Mustafa Özoğul birlikte kestiler.
Festival programının 9 gün süreceği belirtildi.
 
Editör: Vitrin Haber