Gerze ilçesinin tartışmasız birbirinden güzel diyalogların muazzam biçimde yaşandığı, sevgi, saygı, hoşgörü ve kültürümüzü yaşatma anlamında bağların oldukça kuvvetli olduğu mahalle ve sokaklarından biri olan Medrese Sokak sakinleri Gerze'de ilk defa “Sokak İftarı” düzenledi. 

Esnafın kendi aralarında maddi katılım sağlayarak vermiş olduğu iftar programına Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve eşi Gülhanım Belovacıklı’da katıldı. 

Karşılıklı diyaloğun gelişmesi anlamında öncü ve örnek bir davranış sergileyen mahalle sakinlerini kutlayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bu tip organizasyonların sayısının artması temennisinde bulundu. 
Mübarek Ramazan Ayı paylaşmanın, hoşgörünün ve karşılıklı diyaloğun had safhada yaşandığı güzide günleri içinde barındırdığını söyleyen Belovacıklı, “Sizlerde bu hususta örnek olacak bir tutum sergileyerek ilçemizde öncü oldunuz. Böyle iç içe, bir arada orucumuzu açmak, paha biçilemez anlam ifade etmektedir” diyerek davetten dolayı mahalle sakinlerine teşekkür etti. Oruç Ezan-ı Şerif’in okunmasının ardından açılırken yemeğin duasını ise mahalle sakinlerinden 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk yaptı.

gerzeninsesi.com