Erfelek'te kestane üretiminin geçen yıldan fazla olduğu bildirildi.

Erfelek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vecdi Sönmez Felek, kestane üretiminin artmasının üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

Erfelek'in yörede kestane üretimi ile bilinen bir ilçe olduğunu belirten Felek, 15 yıldan bu yana yoğun olarak gözlenen kestane kanseri hastalığı nedeniyle üretimde önemli kayıplar yaşandığını belirtti.

Felek, ''Geçmişte ilçemizde yetişen kestane kamyonlarla Türkiye'nin büyük vilayetlerine gönderiliyordu. Kestane kanserinden dolayı verim düştü fakat son yedi yıldır ormanlardaki kestane dal kanserinden kuruyan hastalıklı ağaçların kesilerek ormandan çıkarılması ve hastalıkla yapılan mücadele sonucu verim tekrar artmaya başladı" dedi.

Kestane üretiminin artmasının  ilçe ekonomisi için büyük kazanç  olduğunu vurgulayan Felek, "Yeniköy, Şerefiye, Salı köyü, Dereköy, İnesökü ve Güven köyünde bol olan yeni sezonun ilk kestaneleri pazara inmeye başladı. Bu yıl kestane geçen yıla göre daha fazla. Kestanelerimiz iriliklerine ve kalitelerine göre 5 ile 10 lira arasında. Bu sene kestaneden büyük gelir bekliyoruz " diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber