Durağan ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehir merkezindeki kıraathanelerde ‘huzur denetimi’ yaptı. 

Yapılan denetimlerde kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediği, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Kahvehanelere ve internet kafelere  yaşı küçük çocuk ve öğrenci girişlerinin engellenmesi amacıyla denetimleri arttıran polis, ayrıca işletme sahiplerine başta iş yerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik kurallar olmak üzere personel hijyeni, işletme içi ve dışı ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

Durağan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tapar, denetimlerin kesintisiz olarak devam edeceğini ve yapılan denetimlerin esnafın da, tüketicilerin de yararına olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almasını sağlayan bu denetimler, esnafımızın daha kaliteli hizmet üretmesine de katkı sağlıyor.

Uygulamamız kapsamında; suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması ve bulundurulması yasak olan her türlü silah, kesici, delici aletler ile bağımlılık yapan ve zararlı olan maddelerin ele geçirilmesi, aranan şahısların tespiti ve yakalanmaları, umuma açık ve umuma mahsus yerlerde kurallara uyulmasının sağlanması, genel ahlak ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunmasına yönelik kontrollerimiz sürüyor” dedi.

Tapar ayrıca, “Gençleri düşebilecekleri tehlikelerden korumak, onların başta aileleri olmak üzere, çevre ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve kendilerini güvende hissettirmek amacıyla yaptığımız denetimler aralıksız olarak devam ettirilecektir.” dedi.

 

 

 

Editör: Vitrin Haber