Durağan ilçesinde engelli aile ve bireylerinin bilinçlendirilmesine yönelik başlatılan "Bilinçli Aile Engelsiz Birey Projesi" kapsamında "Öğretmen ve Aile Eğitimi" gerçekleştirildi.

Engelliler Destek Programı (EDES) "Bilinçli Aile Engelsiz Birey Projesi" tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koordinesinde; Sinop Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Sinop Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Derneği işbirliği içerisinde program dahilinde yürütülen “Bilinçli Aile Engelsiz Birey Projesi” kapsamında Durağan ilçesinde yapılan Öğretmen ve Aile Eğitimi büyük bir katılımla gerçekleşti.  

Durağan İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü toplantı salonunda  verilen eğitimde; öncelikli olarak Proje Koordinatörü Kandemir Çorapçı tarafından projenin amaçları ve hedefleri anlatıldı. Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Ayla Kılıç, Engelli Yakını Aileleri, projenin amaçları içerisinde yer alan Engelli Hakları konusunda bilgilendirme yaptı. Daha sonra Okul Müdürü ile okul sınıf rehber öğretmenlerine yönelik olarak da, Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Ali Duru tarafından 'Kaynaştırma Uygulamalarına Ulaşılabilirliğin Sağlanması' konusunda bilgilendirme eğitimi yapıldı.

Proje ile; Sinop ilinde yaşayan engelli ailelerin ve bireylerin bilinçlendirilmesi, engelli ailelerin ve bireylerin sahip oldukları haklar konusunda bilgilendirilmesi, istihdam alanları, sağlık hizmetleri, eğitim hakları, ulaşım gibi konularda seminer ve sempozyum yolu ile engelli haklarını, engelli birey ve ailelere aktarılması hedefleniyor.

Editör: Vitrin Haber