Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Durağan İl Genel Meclis Üyesi ve Sinop İl Genel Meclisi Çevre Sağlık Komisyon Başkanı Hamit Topçuoğlu Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrasında yaptığı açıklamada Durağan halkına teşekkür etti.

Topçuoğlu, sonucun ülkemize, milletimize ve bütün vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek " Durağan'da 10.825 oydan 8930 oyu alarak %89.59 ile Sinop ve ilçelerinde yine birinci olduk. Türkiye sıralamasında ise ilk 30'larda yer aldık. Bu gün yapılan bu oylama Türk siyasi tarihine geçecektir. Türkiye Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır. Aziz milletimiz takdir yetkisini kullanarakBaşbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk seçilen Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir. 

Cumhurbaşkanlığı oylamasında başta Sinop, Durağan ve tüm Türkiye'de oylamasının ülke genelinde huzur ve esenlik içinde gerçekleşmiş olmasından mutluluk duydum. Türk halkı buradan Demokratik olgunlukla ders vermiştir. İleri demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelemizde tarihi bir eşiği aşmış bulunuyoruz. Demokrasinin, hukukun adaletin çıtasını el birliği ile yükseltmiştir. Cumhuriyetimizi tam demokrasi ile taçlandırmak için sandığa gittik. Başımız dik olarak diyoruz ki Cumhurbaşkanlığı oylamasında milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Milletimizin iradesi hangi yönde olursa olsun, saygındır, makbuldür, kıymetlidir. Hiç kimsenin bu iradeyi küçümseme hakkı yoktur. Demokrasi halkın iradesini kabullenmekle bu iradeyi yönetime yansıtmakla, her türlü farklılığı siyasal sürece katmakla anlam kazanır. Değişimin demokrasi içinde gerçekleşebileceği bir kez daha görülmüştür. Demokrasiye olan inanç, güven bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ak Parti bu güne kadar girdiği tüm seçimlerden yüzünün akıyla çıkmıştır. Ak Parti Türk siyasetine artık model olmuştur. Ak Partide bir seçim biter diğeri hemen başlar. Bunun nedeni de Biz, bir seçimin akşamından bir sonraki seçime hazırlanan parti olmak durumundayız. Seçmene, davamızı, vizyonumuzu anlatan bir partiyiz. Buradan halkımızın verdiği bu desteğe bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM

Topçuoğlu; "Bu vesile ile başta Durağan halkı olmak üzere, Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçarslan'a, Durağan İlçe Başkanımız Ahmet Usta'ya, Ak Parti Yönetim Kurulumuza, Kadın ve Gençlik Kollarımızın Başkanlarına, teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum."dedi.

Editör: Vitrin Haber