Sinop’ta Pozitif Düşünce Derneği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes açıldı.

Pozitif Düşünce Derneği tarafından Atatürk Caddesi –Saat Kulesi Aralığında açılan kermeste ürünler piyasa fiyatının altında satışa sunuluyor. İlk gününde yoğun ilgi gören kermesin açılışına Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Defterdarı Mehmet Emin Narta, KYK Müdürü Adnan Menderes Dümen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duanın ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilen kermeste yöresel yiyeceklerin yanında, el işi ürünler de piyasa fiyatının altında cüzi ücretlerle vatandaşlara sunulmaya başlandı. Kermes hakkında bilgi veren Pozitif Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Demir, İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine destek olmak için her yıl yaptığımız geleneksel kermesimizin bu yıl altıncısını açtık. Kermesimizde hanım kardeşlerimizin bir yıl boyunca kendi imkânlarıyla fedakârca hazırladıkları el işi ürünler, çeyizlikler, yöresel yiyecekler, pasta ve tatlı çeşitleri, bağış ürünleri Sinoplu hemşerilerimiz ve Sinop'a gezmeye gelen misafirlerimizin beğenisine sunuldu. Bu el emeği göz nuru ürünler ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amaçlanmaktadır" dedi. 

Kermeste kampanyalı kitap satışının da yapıldığını dile getiren Demir; "Eğitime katkı amacıyla hazırlanan kermesimizde, birer kültür hazinesi olan Semerkand Yayınları'na ait kitaplarımızla halkımızı buluşturup tanıştırılması da gaye edinilmiştir. 

Kermese destek olanlara teşekkür eden Pozitif Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Demir sözlerini şöyle tamamladı; "Bir yönüyle 'Veren el ile alan elin' buluşması anlamına gelen kermesimizin hazırlanmasında emeği geçen kardeşlerimize, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen dostlarımıza, kermesimizden alış-veriş yapan, ziyaret eden hemşehrilerimize, sesimizi halkımıza duyuran siz değerli basın mensuplarımıza ve bizi böyle güzel hayır işlerini yapmaya vesile kılanlara teşekkür ederiz."


Editör: Vitrin Haber