Türkeli İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yaz Kur'an kurslarında öğrenim gören öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler yarışması yapıldı. Yarışmaya, ilçe ve köylerden 9- 15 yaş arasında 100 öğrenci katıldı. 50 sorunun sorulduğu yarışmada, Kur'an-ı Kerim, tevhid bilgisi, itikat, ibadet ve siyer konularında sorular soruldu. Yarışmanın sonunda kız ve erkekler, iki ayrı kategoride değerlendirildi. Erkeklerde Sahil Camii öğrencisi Muhammet Seyid Ünal 100 puan ile birinci oldu. 

Fatih Camii'nden Abdulsamet Özcan 98 puanla ikinci, üçüncü ise Merkez Camii'nden Samet Yılmaz 96 puan alarak üçüncü oldu. Kızlardan ise Gencek Köyü Çayağzı Mahallesi Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep Sude Arı 100 puanla birinci, Fatih Camii'nden Hafsa Şentürk ve Merkez Camii'nden Kübra Özçelik 98 puanla ikinci olurken, Yeşiloba Köyü Reyfez Mahallesi'nden Miray Özgen, Ayaz Fakıoğlu'dan Sema Ünal ve Akçabük'ten Pınar Karagülle 98 puan alarak üçüncü oldular. İlçe birincileri olan öğrenciler ilçeyi temsilen ildeki yarışmaya katıldılar. 
İlçe Müftüsü Hüseyin Gargı tarafından derece alan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirerek başarılarının devamlılığını diledi.
Editör: Vitrin Haber