Dikmen’e bağlı köylerden Cuma günleri yetiştirdikleri ürünleri ilçe Pazarında halkına satışını yapmak için gelen köylüler için Dikmen Belediyesi Kapalı Pazar yerini uzatarak, esnaf için pazar tezgahı yaptırdı ve dışarıdan gelen rüzgarın engellemesi için de pazaryerinin arka kısımlarını kapattırdı.

Alanda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, alın teri ile ekmeğini kazanan pazarcı esnafı için yapılması gereken ne varsa yapmaya çalıştıklarını söyledi. İstanbullu; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün sözü ‘Köylü Milletin Efendisidir’ yani dolayısıyla ‘köylü’ kimseye muhtaç olmadan, kimsenin avucunun içine bakmadan ihtiyaçlarını yeri geldiğinde başkalarının da ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdadır” dedi. 

Köylünün kendi değirmenini kendi döndürebildiğini ve kendi yağında kavrulabildiğine dikkat çeken İstanbullu; “Bu köylüyü her bakımdan modern yaşamdan ayırır. Böylece ‘Köylü milletin efendisi’ sözü saygıyı ve köylünün yaptığı icraatlara daha dikkatli bakma gerekliliğini ortaya çıkarır. ‘Efendi’ sözcüğünün burada özellikle kullanım sebebi, kendi kendine yetebilme gücü olarak düşünülebilir. Onlar bizim başımızın tacıdır” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber