Gerze Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve Sinop genelinde ilk olarak Gerze’de projelendirilen ardından 5 Nisan 2018 tarihinde ilk kazması vurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda istinat duvarı çalışmalarına başlandı. 

Cumhuriyet Mahallesi’nde Gerze Belediyesine ait arazi içerisinde çalışmaları süren projede istinat duvarının tamamlanmasının ardından çocukların yaralanmadan gönüllerince oynayabilmeleri için kauçuk zemin üzerine oyun grubu, vatandaşların dinlenebilmeleri için çardak ve benzeri alanlar, miniklerin trafik eğitimi için sinyalizasyon ve trafik levhaları ile birlikte 14m²’lik alana büfe yapılacak.

Sinop genelinde ilk kez Gerze’de hayata geçecek projeyi yakından takip eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, belediyenin 7’den 70 tüm vatandaşlara hizmet etmek için durmaksızın çalıştığını söyledi. Belovacıklı; “Gerze, bizlerle birlikte birçok projede ilk olmuş durumda. 7’den 70’e tüm vatandaşımıza hizmet etmek için birçok projeyi üretip hayata geçiriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkı da bu projelerden bir tanesi. Çocuklarımız bu park ile birlikte trafik kurallarını küçük yaştan itibaren öğrenip bilinçli vatandaş olma yolunda önemli bir atacaklar. Aynı zamanda çocuklarımızın gönüllerince oynayabilmeleri açısından oyun gruplarını da bu parkımıza yerleştiriyoruz. Bununla birlikte onların yaralanmamaları için kauçuk zemin uygulaması yapacağız. Parkımızda vatandaşın rahatlıkla dinlenebilmesi için çardak gibi alanlar oluşturacağız. Aynı zamanda 14m²’lik alana yapacağımız büfe ile bölgenin market ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi. 
Editör: Vitrin Haber