Gerze CHP Kadın Kolları üyeleri “Yoksullarla dayanışma haftası” kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 

Gerze CHP Kadın Kolları Başkanı Sündüs Yuvacı ve yönetim kurulu üyeleri yoksullarla dayanışma haftası kapsamında, yoksul vatandaşların evlerini ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyareti gerçekleştiren heyet adına konuşan CHP Gerze Kadın Kolları Başkanı Sündüs Yuvacı, Yoksulluk ve işsizlikle mücadelenin devletin asli ve birincil görevleri arasında yer aldığını söyledi. Yuvacı; “Ülkemizde yoksulluk sorunu çözülmek yerine istismar edilmekte ve sorun üzerinden fayda sağlanmak istenerek adeta yoksulluk yönetilmektedir. Yoksullukla mücadele Sivil Toplum Kuruluşlarına, Yerel Yönetimlere ve Hayırsever yurttaşlara bırakılarak soruna yönelik planlı ve samimi Politikalar geliştirilmemektedir” dedi. 

CHP İktidarında Aile Sigorta Kurumu (AS-KUR) Kurulacak 
Ülkenin ekonomik açıdan büyüdüğüne dair hükümet kanadından açıklamalar yapılmasına rağmen refah seviyesi yerine işsizlik ve yoksulluk rakamları artmakta olduğunu kaydeden. Yuvacı, “CHP iktidarında Aile Sigortasını biz uygulayacağız. İktidarımızda yoksulluk envanteri çıkartarak, Aile Sigortası Kurumu AS-KUR’u hayata geçireceğiz. “ Dedi Yuvacı, "Aile Sigortası, herkes için onurlu ve huzurlu bir yaşam sunan mutlu Türkiye’nin en büyük adımlarından biridir. Aile Sigortası ile herkes doğumundan ölümüne kadar sosyal devletin güvencesi altında olacak. Aile Sigortası bir lütuf değil, sosyal devletin temel görevidir” diye konuştu.

Yuvacı son olarak, “AS-KUR sayesinde herkes eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm hizmetlerden eşit pay alacak. Sosyal demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan güçlü sosyal devleti Türkiye’de oluşturmak bütün hedeflerimizin üzerindedir. Aile Sigortası ile tüm yurttaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, bağımsız, özgür ve eşit bireyler olarak yaşamasını sağlayacak, bütün toplum için adalet getireceğiz. Aile Sigortası ile asgari ücretin altında geliri olan aile kalmayacak.” İfadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber