Türkeli Kültür Turizm Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Demirel, ilçeye bağlı Çatak köyleri bölgesinde son yıllarda turizm açısından önemli gelişmelerin yaşandığını, geçen yıl bölgenin tabiat parkı olarak tescil edilmesinin ardından, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yapılacak yatırımların arasında iki adet cam seyir terasının bulunduğunu açıkladı. 

Türkiye'nin hiç bir yerinde Çatak bölgesindeki gibi mağara, şelale, kanyon, yayla gibi tabiat güzelliklerinin bir arada ve iç içe olduğu başka bir bölge olmadığını ifade eden Demirel, "Bilindiği üzere, geçen hafta Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Sayın Hasan Başyiğit, şube müdürleri ve teknik heyet, Çatak bölgesindeki turizm alanlarında yapılacak yatırımların etüt çalışmalarını incelemek üzere ilçemize geldiler. Burada 20 odalı pansiyon, Çatak Şelaleleri'nde rahatça gezilebilmesi için yürüyüş parkurları ve dinlenme alanları, kafeteryalar, çay bahçeleri ve gibi birçok yatırımların ne şekilde gerçekleşeceği ile ilgili inceleme yaptılar. Aynı zamanda Çatak Kanyonu'na, Türkiye'nin ilk cam seyir terası olan Karabük Safranbolu'daki cam seyir terasından daha yüksek olacak şekilde iki cam seyir terasının yapılacağını müjdelediler. Cam seyir terasının biri etüt çalışmalarının akabinde yani 2019 yılı içerisinde başlanacak, bir diğeri ise tahminen 2 yıl sonra yapımına başlanacak. Bu bölgemiz için turizm alanında olabilecek en büyük gelişme. Bizler, bölgemizin Çatak'taki doğa zenginlikleriyle turizm alanında büyüyeceğini ve gelişeceğini her zaman hayal ediyorduk. İlçemiz, turizmde hak ettiği yeri alacağına inanıyorum. Bu başarı hepimizin" ifadelerini kullandı. 

Demirel, "Çatak'taki doğa zenginliklerin bu zamana kadar yapılan tanıtımlarına kulak veren ve tabiat parkı olarak tescil edilmesinde büyük katkısı bulunan AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş'e, çok sayıda yapılan tanıtım günlerinde Çatak bölgesinin doğa güzelliklerini anlatan ve tanıtan Türkeli Belediye Başkanımız Sayın Halil Dilek Özcan'a ve ekibine, Çatak bölgesinin tanıtımında emeği geçen geçmişten bugüne Kaymakamlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber