Ak Parti Boyabat İlçe Başkanlığı tarafından Kapalı Spor Salonunda "18 mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" düzenledi. Konuşmacı olarak İhsan Şenocak Hocaefendi ve 18 mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı özel  Mısır'dan Boyabat'a gelen Dünyaca Ünlü Hafız Abdurrahman Sadıen Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunduğu programa yoğun ilgi vardı.


TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Ak Parti Kurucu Üyesi 22. Dönem Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, Boyabat İlçe Başkanı Hasan tosunoğlu ve parti yönetimi, Boyabat Belediye Başkan Adayı Şefik Çakıcı, şehit ailesi yakınları ve gazilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı şehitleri anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlandı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Hasan Tosunoğlu programa katılan konuklara teşekkür ederek “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” Dedi. Tosunoğlu “Bugün şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü kutluyoruz. Bu gurur gününde fedakarlık ve ferakat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Üzerinde yaşadığımız topraklar,  vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızı bugünkü nesillere armağanı ve edebiyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır. Onlar onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleri ile hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Esasen onların canlarını ortaya koyarak yaptıkları fedakarlığı tam olarak hiçbir şekilde takdir edebilmek mümkün değildir.  Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da muhteşem şiirinde ‘Tüllenen magribi akşamları sarsam yarana, Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana’ diyerek bu yöndeki hissiyatımıza tercüman olmuştur. Fakat böyle kahraman bir neslin ahvadı olarak, onlara bu gece dualarımızı gönderme vesilesi olsun diyerek, böyle bir gece tertip ettik. Bize bu geceyi paylaşmak üzere buraya teşrif eden herkese tekrar teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”Dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından sahneye  günün anlam ve önemine binaen konuşmak üzere İhsan Şenocak Hocaefendi geldi. Ayakta dahi duracak yer kalmayan spor salonunda Şenocak’ın konuşması duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Çanakkale savaşında şehit olan askerlerimizden bahsedildiği esnada çok sayıda vatandaş gözyaşlarını tutamadı. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Şenocak şehit ve gazilerimizin kahramanlık öykülerinden de bahsetti. Konuşmasının sona ermesinin ardından tüm salon Şenocak’ı ayakta alkışladı.
 
Çanakkale ile ilgili şehitlik şiirlerinin okunduğu gecede şehit askerlerimizin fotoğraflarının yer aldığı kısa bir video izletilerek Çanakkale şehitlerimiz anıldı. Son olarak Mısır'dan Boyabat'taki programa katılmak üzere gelen Dünyaca Ünlü Hafız Abdurrahman Sadıen tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.
 
Şehitlerimizin anıldığı anlamlı gecede Kur'an'ı Kerim ziyafetinin ardından İhsan Şenocak Hocaefendi ve Mısır’dan programa özel Boyabat’a gelen Abdurrahman Sadıen’e, Boyabat Belediye Başkan Adayı Şefik Çakıcı,  davetlerine icabet etmelerinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ederek program sona erdi
 
Salon çıkışında programa gelen misafirlere Çanakkale Savaşları'nın simgesi haline gelen kuru ekmek, şekersiz üzüm hoşafı  ikram edildi.
























































Editör: Vitrin Haber