Boyabat Belediye Başkanlığı tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 103'cü yıl dönümü kapsamında oluşturulan "Çanakkale Zafer Platosu" yoğun ilgi gördü. Boyabat İnönü İlkokulu önünde bulunan alanda kurulan alanda Hangar Sanat Tiyatrosu ekipleri Çanakkale Savaşlarını canlandırırken, yine alanda kurulan çadırlarda, savaş hazırlıkları ve o günlerin ruhu yaşatılmaya çalışıldı.

Beraberlerindeki öğretmenleri ile birlikte "Çanakkale Zafer Platosu"nu ziyaret eden Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3-A ve 3-D sınıfı öğrencileri, ilgi ile gezdikleri platoda, savaşın detayları ile ilgili bilgi alma fırsatı yakaladı. 

Gerçekleştirilen gezi hakkında bilgi veren Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3-D Sınıf Öğretmeni Nevzat Çavdar, böylesi anlamlı bir etkinliğe imza atan Boyabat Belediyesine teşekkür etti. Çavdar; “Çanakkale savaşları geçmişten günümüze, tarihimizi yansıtan, bize kimliğimizi hatırlatan önemli bir dönemdir. Boyabat Belediyesinin bugüne özel olarak hazırladığı "Çanakkale Zafer Platosu" nu duyduğumuzda, öğrencilerimizin de bu manevi havayı solumalarını istedik. Ziyaretimizde, o günlere gittik. Oluşturulan plato iyi bir canlandırma ile savaş alanını andırıyordu. Tiyatro sanatçılarının ve öğrencilerin birlikte sergilediği oyunlar, bizleri savaşın içine götürdü. 

Yine alanda oluşturulan çadırları, hendekleri tek tek gezen öğrencilerimiz, o anları yaşadı, savaşın öncesi ve sonrası hakkında detaylı bilgi aldı. Çanakkale Zaferinin önemi, yaşayarak ve görerek öğrenilmeye çalışıldı” dedi. 
Editör: Vitrin Haber