Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik ve beraberindeki heyet, yapım çalışmalarına başlanan Boyabat Gençlik Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İnşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma yetkilileri ile bir süre görüşen İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ve beraberindekiler, tesis yapımında gelinen son nokta ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler sonrasında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik, yapımına devam edilen gençlik merkezinin ilçeye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Gençlik Merkezi hakkında kısa bilgiler veren Eliçevik; “Gençlik Merkezimiz 2 kat olarak inşa edilecektir. 980 bin TL ihale bedeli ile yüklenici firma yapım ihalesini almış ve çalışmalara başlamıştır. 671 m2 inşaat alanında sahip bir proje. Gençlik Merkezi içerisinde idari ofis, halk oyunları salonu, bilgisayar, müzik, derslikler, kütüphane, öğretmenler odası, resim ve plastik sanatlar işliği, el işi işliği, elektrik odası, kamera kumanda odası, zeka oyunları odası ve teras katından oluşan  kompleks şeklinde bir merkezimiz inşa ediliyor. İnşaatımızı 2015 Şubat ayında, teslim almayı bekliyoruz. Gençlik Merkezimiz Okullar bölgesinde olup ilçemizin çok önemli bir ihtiyacını kapatacaktır” dedi. 
Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, böyle anlamlı bir yatırımın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bozdemir; "Gençlik Merkezimizin ihale bedeli dahil maliyeti Bir Milyon 300 Bin lira civarında olacaktır. İlçemiz için önemli ve büyük bir yatırımdır. Gençlik Merkezi, gençlerin boş zamanlarını değerlendirebileceği, bir takım beceriler kazanabileceği, kahvehane ve internet kafelere alternatif olarak kurulan bir projedir. Gençler burada halk oyunları öğrenip oynayacak, el becerilerini geliştirecek, derslerine çalışacak, satranç oynayacaklar, müzik dinleyip film izleyecekler. Yakında Eski Halı Saha'nın olduğu yerde Kültür Merkezi'nin de temeli atılacaktır. Bu projeler gençleri sokaktan kurtaracak bir projelerdir.

Bu yatırım için Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger'e, bu ödeneği çıkartan ve yatırım proğramına aldırtan ve bizzat takip eden Sayın Milletvekilimiz Mehmet Ersoy'a, arsanın Gençlik Merkezi'ne tahsisini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine, imar planının gerçekleştirilmesinde yardımlarını esirgemeyen Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Çakıcı'ya, İl ve İlçe Gençlik ve Spor müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.  Bu yatırımın ilçemiz gençliğine ve Boyabat'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Son olarak söz alan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise, Boyabat gençliğine böyle güzel bir hizmeti kavuşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Çakıcı; “Yeni Türkiye'nin Yeni Boyabat'ında Gençlik Merkezleri olan, Kültür Sarayları olan, okul ve yurt problemi olmayan, caddeleri sokaklarıyla, Boyabat'ımızın  mimarisine yakışır bir şehir için Milletvekilimizle, Valimizle, Kaymakamımızla, ilçe müdürlerimizle birlikte yeni bir Boyabat için çalışacağız. Vadettiğimiz projelerimizi de bir bir gerçekleştireceğiz. Gençlik Merkezimiz hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.
13 Ağustos 2014’te inşaatına başlanan Boyabat Gençlik Merkezi’nin 2015 yılı Şubat ayında tamamlanarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilmesi bekleniyor.

Editör: Vitrin Haber