Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığının koordinesinde, 81 ilde uygulanan “son sürat” uygulaması Boyabat ilçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı trafik ve asayiş ekipleri tarafından genel asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla motosiklet sürücülerine yönelik uygulamalar gerçekleştirdi. 

Yapılan bu uygulama ile çalıntı ve aranan motosikletler, aranan şahıslar, motosikletlerin trafiğe uygunluğu ve sürücülerin kural ihlali yapıp, yapmadığı denetlenirken, son günlerde yapılan uygulama ve denetimlerde, 12 sürücüye ceza uygulanılırken, 16 adet motosiklete, 1 sürücü belgesi olmayan şahısa, 8 adet sürücü belgesi yeterli olmayan şahıslara, 2 adet tescilsiz motosiklete işlem yapılırken, 4 motosiklet trafikten men edildi.

İKİNCİ SIRA PARKLAR AFFEDİLMEDİ
Bunun yanı sıra Adnan menderes bulvarı üzerindeki 20 dakika sınırlı park yasağı devam ederken, 2 sıraya park edenlere trafik ekiplerince cezai işlem uygulandı. Emniyet ekipleri sürücülerin mağdur olmamaları için 2. sıraya kesinlikle araçlarını park etmemeleri gerektiğini bildirirken, 1. sıraya park edenlerin de 20 dakika kuralına uymaları gerektiğini hatırlattı. Trafik akışının aksamaması için sadece sürücülere değil, yayalara da büyük görevler düştüğünün altını çizen emniyet ekipleri, yaya geçişleri yerine kapalı yerlerden geçmek isteyen yayaların hem trafik akışını engellediğini hem de olası bir trafik kazasına davetiye çıkardıklarını vurguladı. 
 
Editör: Vitrin Haber