Sokak Sağlıklaştırma projesi kapsamında Samsun Röleve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu, Sinop İl Kültür Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve beraberindeki heyet Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’yı ziyaret etti.

Belediye başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette heyet sokak sağlıklaştırma projesi hakkında Başkan Çakıcıya bilgi verdi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen mini brifing sonrasında heyet Belediye İmar İşleri Müdürü Volkan Erbay rehberliğinde Boyabat’ı gezdi.

Boyabat’a yapılması planlanan müdahalenin salt bir koruma amaçlı müdahale olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yapılan sokak ve cadde iyileştirme çalışmaları sonucunda beklenen canlanmanın Boyabat’ın tümü için turizm aktivitelerinin gelir getirici dönüşümünün yanı sıra, özellikle bu bölgenin şimdiki sosyo-ekonomik profilinin de değişmesi anlamını da içermekte olduğunu söyledi.
Proje kapsamında ilçenin belli noktalarında çalışmalar yapılacağını belirten Başkan Çakıcı; “Bu noktada orta çarşı, eski belediye meydanı, çay sokak ve eski ekin pazarının yeniden fonksiyonlandırılarak çok amaçlı bir park alanı olarak düzenlenmesi, gerek konut kullanıcıları açısından gerekse kentsel sit alanı içinde geleneksel ticaret bölgesi açısından bir çekim merkezi oluşturması kaçınılmaz olur. Bu değişim aynı zamanda bölge açısından da bir dönüşüm anlamını içermektedir. Sadece konut kullanıcıları açısından değil, ticaret merkezinin de giderek yeni yerleşim alanlarına kayıyor olması nedeniyle çöküntü alanına dönüşmekte olduğu gözetildiğinde, Proje aracılığıyla bölgeye yapılacak müdahalenin koruma kavramının yanı sıra kentin sosyo ekonomik dönüşümüne de katkıda bulunabilecek bir kapasitede olduğu görülmektedir” dedi.
Editör: Vitrin Haber