Boyabat'ta Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir Polis Misafirevinde resepsiyon verdi. Demir, burada yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatının, halkın mal ve can güvenliği, devletin bölünmez bütünlüğü ve huzurun temini için zaman ve mekan ayırmaksızın 24 saat esasına göre hizmet verdiğini, gerektiğinde canını feda etmekten çekinmediğini belirterek, "Yasalarımızın vermiş olduğu yetkiler dahilinde insan haklarına saygılı ve çağdaş bir teşkilat olarak yaptığımız hizmetlerin tamamında halkımızla içiçe ve halkımızın desteğiyle görev yapmaktan kıvanç duymaktayız" dedi.

Törende, liseler arası düzenlenen "Polis" konulu kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, İlçe Garnizon Komutanı Erdal Uçar, Belediye Başkan Vekili Mustafa Demircan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özlem Eren Bahadır, İlçe Emniyet Müdürü Ümmet Demir, meslek odaları başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

AA


Editör: Vitrin Haber