Boyabat’ta kurulması planlanan huzurevi için gerekli arsa talebine ilişkin izin belgesi İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından onaylandı. 

Boyabatlı on yedi hayırseverin  bir araya gelerek kurdukları "Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği"nin uzun süredir uğraş verdiği huzur evi projesi şekillenmeye başladı. Derneğin talebi ve Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir’in girişimleri ile geçtiğimiz dönemlerde temin edilmiş olan dört dönümlük arsada huzurevi yapmak için başlatılan hafriyat çalışmaları arsa zemini üzerinde karşılaşılan sorunlar nedeni ile yarım kalmıştı.  Arsanın dolgu toprak olması nedeniyle  yapılacak binanın maliyetinin yükseleceği hesabı yapılarak, dernek yetkilileri mevcut arsanın doğu sınırındaki orman arazisinden 5 bin 250 metrekare yer talebinde bulundu. İlgili talebe ilişkin resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından arsanın "Sağlık, Rehabilitasyon ve Huzurevi" yapılmak amacı ile onaylanan izin belgesi Boyabat Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından dernek yöneticisi Emekli Öğretmen Celal Çatal’a teslim edildi.

Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği  olarak ilçeye bir huzurevi kazandırılması adına uzun süredir uğraş verdiklerini belirten Dernek Başkanı Celal Çatal, bu süreçte kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Çatal; "Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin,  Kastamonu  İzin İrtifak Şube Müdürü  Hasan Buldu, Boyabat Orman İşletme Müdürü  Sinan Özdağ ve  Boyabat Orman İşletme  Şefi  Onur Vahdettin Akbulut’a  arsanın devri konusunda gayretli çalışmaları ve arsayı bize en kısa zamanda teslim etmek için gösterdikleri ilgi ve çabadan dolayı kendilerine şahsım, derneğim, Boyabat Halkı adına teşekkür ediyorum. Kısa adı ‘huzurevi’ olan hizmet binasını;  Boyabat halkı olarak yapıp devlete teslim edeceğiz. İşletmesini  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yürütecektir. Kaymakamımız Bilal Bozdemir’in üstün gayretleri ve azmi bizlere güç verdi, Boyabatlılar adına derneği kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Önce Allah’ın sonra siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde en kısa zamanda temelini atacağız. Şimdiye kadar büyük hizmetleri olan Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’e,  resmi  işlemlerimizi Ankara’ da derneğimiz adına takip eden Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy’a,  Boyabat Mal Müdürü Işıl Karaağaçlı’ya, Oğuz Keleş’e, Plan-proje ve Belediye ile olan işleri üstlenen Sami Kurt’a derneğim ve halkımız adına ayrıca  teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: Vitrin Haber