Kaymakamlık tarafından yayımlanan genelgede şehir merkezinde ve köylerde düzenlenen; düğün, nişan, sünnet gibi eğlence ve şenliklerde kullanılan havai fişeklerin can ve mal kaybına neden olma riski nedeniyle yasaklandığı belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde ilçe merkezi Çamlıca Mahallesinde bir düğünde havai fişek nedeniyle otlar tutuşması, bir evin ise yanma tehlikesi geçirmesi sonrasında yayınlanan genelgede şu ifadelere yer verildi; "İlçemizde düğün, nişan, sünnet gibi eğlence ve şenliklerde  havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeği kullanılmaktadır.

Ancak bunların; kurallara uyulmadan, gerekli tedbirler alınmadan kontrolsüz ve düzensiz bir şekilde kullanılması, halk üzerinde ve özellikle küçük yaştaki çocuklarda korku, heyecan ve panik yaşanması, can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmesi sebebiyle ilçemizde; ulusal bayramlar, milli günler, mahalli kurtuluş günleri ve devlet büyüklerimizin ilçemize teşrif ettiği günler özel izne tabi olmak şartıyla, düğün, nişan, sünnet ve benzeri etkinlerde havai fişek kullanımı yasaklanmıştır.

Aksine hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacak olup, konu ile ilgili denetimleri kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilecektir." 

 
Editör: Vitrin Haber