Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Engellilere Destek Programı (EDES) tanıtım toplantısı Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Engelliler Proje Koordinatörü, Mühendis Necat Demirbaş'ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya Boyabat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Refik Kayadibi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serpil Çakmak, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Coşar, Satılmş Demir, Boyabat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Demirbaş, yaptığı konuşmada, Sinop kırsalında çiftçi ailelerine mensup engelli bireylerin belirlenmesi, engelliler ve ailelerinin yaşam konforunun yükseltilmesi, bununla birlikte toplumda proje konularına dair farkındalık düzeyinin artırılmasının amaçlandığını ifade ederek Sinop İline bağlı belde ve köylerde yaşayan toplam 11 bin 248 engelli birey bulunduğunu kaydetti.

"Sinop iline bağlı belde ve köylerde yaşayan engelliler tespit edilerek sınıflandırılacak, oluşturulan veri tabanı sayesinde ilde engellilere yönelik uygulanacak projeler için altyapı sağlanacak" diyen Demirbaş, program kapsamında yapılacak çalışmaları şöyle sıraladı: "Kitlesel eğitim faaliyetleri ve tiyatro gösterileri marifetiyle engelliliğe sebep olan durumların önlenmesi, engelliler ve ailelerinin yaşam koşullarının daha iyi hale getirilmesi ve toplumda engelli yaşamının kolaylaştırılmasına dair toplumsal farkındalık düzeyini artırmak. Hedef kitlenin belirlenmesine yönelik, muhtarlar, öğretmenler, imamlar, kanaat önderleri gibi paydaşlarla ortak çalışmalar yürütülecektir. Bunun için il ve ilçe müdürlüklerimizde ilgili paydaşların katılacağı toplantılar, köy ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Boyabat Karacaören köyünde ilgili ekiplerimiz ev ziyaretlerinde bulunarak tanıma çalışmalarını sürdürmektedirler. Amacımız en az yüzde on engelliye ulaşmaktır."

Hedef kitle içerisinden Sinop merkezini hiç görmemiş en az 50 kişinin belirlenerek günübirlik şehir turu yaptırılacağını anlatan Demirbaş, "Turda Sinop’un görülesi alanları ziyaret edilecek, hedef kitle açısından bir kaynaşma-motivasyon ortamı sağlanmış olacaktı" dedi.
Editör: Vitrin Haber