Boyabat İnönü İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, şair Orhan Kılıç tarafından Çanakkale Destanı konulu şiirler okundu ve Çanakkale konulu türküler seslendirildi.

Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Boyabat'ın Kurtuluş Savaşı'nda en fazla şehit veren Türkiye'nin dördüncü ilçesi olduğunu söyledi.
Organizasyonu hayata geçirenlere teşekkür eden İpek, Türkiye'nin artık bir yandan savaşırken bir yandan da büyük yatırımları hayata geçirebilen bir ülke konumuna geldiğini vurguladı.
Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıya ulaşmasının gururunu yaşadıklarını belirten İpek, tüm şehitleri bir kez rahmetle andıklarını kaydetti.
Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ise, bu vatan toprakları için çok ağır bedeller ödendiğini dile getirdi.

Çakıcı, Çanakkale'nin bu ülkenin birliği ve bütünlüğü açısından çok önem arz eden bir desten olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Vatan dediğimiz toprak bedeli çok ağır olarak ödenmiş bir topraktır. Onlar 1071'den bu yana bu milleti bu topraklardan atmak üzere geliyorlar. 1915 yılında topuyla, tüfeğiyle, gemileriyle geldiler. Bin yıldır haçlı ruhuyla geldiler. Amaçları İstanbul'u fethetmekti. Bu mücadele haç ile hilalin, zenginlikle yoksulluğun mücadelesiydi. Osmanlı yenilip bu millet topraklarından atılacaktı. Ülkemizi işgal için Çanakkale'ye gelenlere karşı direnen, savaşan asil ruh vardı. Öyle bir ruh ki çelikle barut, azmin karşısında yenik düşmüştür. O ruh ki esir yaşamaktansa özgür ölmeyi tercih ederim diyen ruhtu. Vatan şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş, üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklardır."

Program, İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından şehitler için dua edilmesiyle son buldu.
 
Editör: Vitrin Haber