Sinop Havacılık Kulübü ile Boyabat Belediyesi tarafından ortaklaşa başlatılan çalışma, Boyabat ilçesini adrenalin tutkunlarının merkezi haline getirecek. Projeyle birlikte; Tarihi Boyabat Kalesi ve karşısındaki Kırkkızlar Tepesi, ilerleyen süreçte bölgede, 'gökdelen, köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış' anlamına gelen "Base Jump" başta olmak üzere Yamaç Paraşütü gibi sportif etkinliklerin merkezi olacak. 

GEREKLİ ARAŞTIRMALAR YAPILDI
Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Nuri Şişman, bölgenin bu sportif çalışmalar için aranan kriterlere sahip olduğunu söyledi. İlçede bu yönde bilir kişilerin araştırmalarını tamamladıklarını dile getiren Nuri Şişman şunları söyledi; "Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Çakıcı’nın talep ve daveti üzerine Sinop Sportif Havacılık Kulübü olarak 23 Şubat 2012 tarihinde, Türkiye’deki ilk profesyonel Base Jump Sporcusu Cengiz Koçak ve Yamaç Paraşüt Eğitmeni Ekrem Çavuş’un görüş ve önerileri ışığında, Boyabat ilçemizde 'Havacılık, Uçuş ve Atlayış' ile ilgili projeler hakkında çalışmalar başlatıldı.

BÖLGE UYGUN BİR ORTAMA SAHİP
Çalışmalarımıza Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Çobanoğlu, kendisine ait olan ve araştırmalarımıza katkılar sağlayacak olan Drone ile çekimler yapıp destek olmuştur. Base Jump Sporcusu Cengiz Koçak ve Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ekrem Çavuş, Boyabat Kalesi ve Kırkkızlar Tepesinde yaptıkları çalışmalar sonucunda; bu bölgenin adrenalin dolu birkaç etkinliğin aynı anda yapılabileceği ve Boyabat halkının heyecanla seyredebileceği projeler için çok uygun bir ortam barındırdığı kanaatine vardılar.

İLÇENİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Etkinlikler hakkında çalışmalarını tamamlayan ekibimiz, daha sonra yapılabilecekler ve organizasyonlar ile ilgili Belediye Başkanı Sayın Şefik Çakıcı’ya sunumda bulunmuş ve tüm bunlarla ilgili start verilmiştir. Seçildiği günden beri Boyabat ile ilgili çalışmalarla fark oluşturan ve başarılı projelere imza atan Sayın Şefik Çakıcı’nın, başlangıçtaki azim ve heyecanının artarak devam etmesi, yapılmamış olanları yapma öngörüsü ve çabaları ile bu doğrultudaki destekleri son derece olumlu ve sevindiricidir. Kendilerinin de görüş ve önerileri doğrultusunda yapılacak olan bu çalışmalar sonucunda Boyabat ilçemize yurt içi ve yurt dışından, havacılık ile ilgili birçok sporcunun gelmesi sağlanacak ve bu güzel ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlanacaktır. 

Yapıcı ve geliştirici Belediyecilik anlayışı sonrasında güzel ve heyecan yaratan projeler ortaya çıkmakta ve halkın beğenisine sunulmaktadır. Boyabat İlçesine yaptığı ve yapacağı hizmetler doğrultusunda Havacılık faaliyetleri ile ilgili görüşleri, bu konulardaki projelerle ilgili destekleri için Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik Çakıcı’ya şükranlarımızı sunar başarılarının devamını dileriz"