Boyabat Kaymakamlığı, Boyabat Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü ve Yürüyelim Arkadaşlar grubu işbirliğinde düzenlenen yürüyüşe 7'den 77'ye çok sayıda Boyabatlı katıldı.

7 Mayıs 2017 Pazar günü saat 10.00'da Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yürüyüşçüler eski otogara hareket etti.
Yürüyüşçüler ile eski otogara yürüyen Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yürüyüşün düzenlenmesinde katkısı olanlara ve yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.
Yağışsız ve bulutlu bir havada gerçekleşen yürüyüş öncesinde, Boyabat Belediyesi yürüyüşçüleri şapka dağıttı. 10.20'de Boyabat Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla yürüyüşçüler Salar Köyüne götürüldü. Salar Köyünden itibaren 14 kilometre yol yürüyecek olan yürüyüşçülerden dileyenler Kaya Mezarını ziyaret etti.

Salar Köyünden geçen yürüyüşçülere Boyabat Belediyesi ekipleri kumanya verdi. Salar Köyü sonrasında Çal Mahallesinden geçen yürüyüşçüler, 'Eşek Anırtan Yokuşu' olarak bilinen zorlu yokuşu tırmandı. Yokuş güzergahında bulunan Topraklı Mağarası'nı da ziyaret yürüyüşçüler her fırsatta fotoğraf çekti.
12.30'da biten yokuşun ardından saat 13.30'da piknik alanına ulaşan yürüyüşçüler, Boyabat Belediyesi'nin kurduğu sistemle müzik eşliğinde eğlendi, mola vererek yemek yedi, çay içti. Piknik yapan vatandaşlarla bir araya gelen yürüyüşçüler renkli görüntüler verdi.

14.10'da yürüyüşçüler piknik alanından ayrılırken, Boyabat Belediyesi ekipleri tekrar kumanya dağıttı. Kurusaray Köyüne doğru yola devam eden vatandaşlar; çiçekli bahçelerden, ekili tarlalardan, çeşmelerden geçerek doğayla iç içe yürüyüş yaptı.
Saat 15.00'te 106. Tabiat Anıtı Bazalt Kayalıklarına ulaşan yürüyüşçüler, şelalenin altında bol bol fotoğraf çekerek doğanın tadını çıkardı.
Şelalenin üzerine çıkan yürüyüşçülerin yanı sıra, çok sayıda yürüyüşçü de kayalıkların altında bulunan doğal alanları fotoğrafladı.
Saat 16.00'dan itibaren minibüslerle yürüyüşçüler Boyabat'a döndü.
boyabatsesi.com
Editör: Vitrin Haber