Boyabat ilçesinde özel bir tur şirketi vasıtasıyla hac farizası için kutsal beldelere gidecek olan 30 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Beyazıt Camisinde gerçekleştirilen törende konuşan firma temsilcisi Hüseyin Yayla, hacı adayları için helallik istedi. Hacca gidecekler ile onlarda hakkı bulunduğunu düşünenlerin birbirlerine haklarını helal etmelerini isteyen Yayla, kimsenin arasında kırgınlık, küskünlük olmaması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Eğer birbiriniz de haklarınız varsa helalleşin. Allah'ın yolunda gidenler için dua edelim. Sağ salim, varsa bütün günahlarından arınmış olarak ailesine yakınlarına kavuşmaları için Allah'a yalvaralım. Bu kutsal görevi yapmak isteyip de yapılan kurada çıkamayan, imkanı olmayan Müslüman kardeşlerimizin de hac yoluna çıkmaları için Allah'tan yardım dileyelim"

Törende ayrıca Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Oldukça duygusal anların yaşandığı törende yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları, kutsal topraklara gitmek üzere önce otobüsle Samsun Çarşamba Havalimanı'na, oradan da uçakla kutsal beldelere hareket etti. 

 
Editör: Vitrin Haber